Miten tuloskunto rakennetaan

17.08.2021

Kesä on kääntymässä syksyn puoleen ja jälleen koronan vuoksi erilainen pyöräilykausi 2021 on jäämässä taakse. On aika hengähtää hetki ja suunnitella kauden 2022 tavoitteet. 

Kun harjoitusohjelmia aletaan suunnittelemaan, alkaa kokonaisuuden hahmottaminen tavoitteista. Harjoituslakanaan kirjataan ensin seuraavan kauden päätavoitteet, eli ajankohdat johon kuntohuiput tulee keskittää. On turha laittaa A-tavoitteita jokaiselle kesäkuukaudelle, sillä huippukunnon ylläpitäminen niin pitkän aikaa ei ole mahdollista. A-kisojen ympärille rakentuu B- ja C-kilpailuja eli pienempiä tavoitteita jotka toimivat harjoitteina päätavoitteita ajatellen. 

Pelkkä tavoitteen kirjaaminen on ok, mutta mikäli haluat tehdä aiheesta syvällisemmän, laitat ylös numeroina sen tuloksen jonka kyseisestä tavoitteesta haluat itsestäsi ulos. Tämän numeron täytyy olla realistinen ja perustua niihin faktoihin joita harjoittelulla, käytettävissä olevalla ajalla ja nykykunto huomioiden voit saavuttaa. Älä tee liian kunnianhimoista tavoitetta, sillä on paljon mukavampaa ylittää kuin alittaa tavoitteet. Pidä ajatuksissa että kyseessä on vain yksi kausi ja tulevia kausia varten on jätettävä myös siimaa.

Näin elokuussa on edessä kokonainen uusi harjoitusjakso ja mahdollisuudet pitkään peruskuntokauteen on erinomainen. Aikaa on riittävästi ensi kesään eikä tarvitse hätäillä kunnon kehittymisen puolesta. Kaikenkaikkiaan kunnonkehittäminen on kaikkea muuta kuin hosumista ja hätäilyä, hyvä kuntopohja luodaan pitkän ajan kanssa ja yksi vuosi on lyhyt aika fyysisessä harjoittelussa ja lajikohtaisessa kehittymisessä. Kuitenkin, ensi kesän tuloskunto rakentuu edeltävän syksyn ja talven aikana eli mikäli tavoitteenasi on ajaa kovaa vuonna 2022, on harjoittelu syytä käynnistää nyt, ja tehdä suunnitelma huolellisesti.

Velosis -ryhmän ensimmäiset harjoitukset käynnistyvät tällä viikolla ja mukaan on tullut uusia ajajia. Joukkomme kasvaa entuudestaan ja heinäkuussa aloitimme ryhmän toiminnan myös Tampereella! Velosis perheestä on tulossa iso, tule sinäkin mukaan! 💜 Me aloitamme todella pitkän PK1-jakson ja rakennamme vahvaa perustaa, jonka pohjalle voimme sitten alkaa tekemään entistä tehokkaamman talven ja ensi kevään. Kirjasimme ylös tavoitteet kaudelle 2022: Giro d´Espoo ja Saimaa Cycle Tour.