Sudenkuoppien yli hyppäämisen taito

20.04.2019

Pitkä aika on kulunut edellisestä blogikirjoituksestani. Syy tähän on yksinkertainen: kiire. Elämässä on ollut niin paljon yhdellä kertaa, että asioita on täytynyt priorisoida todella rankallakin kädellä. Kaikkea ei ehdi, vaikka tunnollisena tekijänä halusinkin tehdä kaikkea koko ajan. Levon merkitys on korostunut edellisen vuoden aikana. Edellisen tekstin ja tämän tekstin välillä on tapahtunut vaikka ja mitä, mutta oleellisimmillaan aikaan on saatu töiden puolella uusi toimiala; majoituspalvelut GoRooms ja Superkunnon osalla ollaan vihdoin siinä vaiheessa että parin viikon päästä julkaistaan ensimmäinen verkkokurssi "Kesällä Kuntoon". Tämä kurssi on maksuton, eli jos sinulla on kesäkuntoon vielä matkaa, tule ihmeessä kuuntelemaan kurssi. Voit katsoa kurssin verkosta omien aikataulujesi mukaan.

Pyöräilyrintamalta kausi on käynnistetty maaliskuun alussa Lähi-Idän kiertueella. Aloitimme Israelista, josta keräsin 15 UCI-pistettä. Israelista siirryin Turkkiin ja Turkista Kyprokselle. Tällä hetkellä ollaan treeniblokin puolivälissä ennen touko- kesäkuun tiukkaa kisarupeamaa. Tämän kauden päätavoitteena on kerätä itselleni paikka Tokion 2020 olympialaisiin. Omaa kilpailu-uraa on jäljellä reilu vuosi, joten jokaisesta päivästä tulee otettua kaikki ilo irti ja kisat ovatkin olleet jotenkin erityisen innostavia ja mahtavia. Varmasti tähän vaikuttaa se, että tiedostan tämän kaiken olevan niitä "viimeisiä hetkiä" ammattilaisena. Kun aloin kirjoittamaan tätä päivitystä, katsoin edellisen blogikirjoitukseni päivätyn päivämäärälle marraskuu 2017. Tänään tuntuu oudolta ajatella että olympialaisiin on vähemmän kuin mitä on kulunut edellisestä blogikirjoituksestani. Aika lentää. Kaiken kaikkiaan tuntuu että elämässä ei ole päivääkään hukattavaksi pois. Jos haluat kuulla jutusteluani aiheesta, Radio YLE Suomi Helsinki kävi jututtamassa minua maaliskuussa, juttu on kuunneltavissa klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai edellä olevaa tekstiä. Samalla kerrottakoon, että talven ajan olen kuvannut materiaalia tulevaa vlogiani varten. Vlogi on tarkoitus saada ensimmäisen jakson osalta katsottavaksi huhtikuun aikana. Linkin jaan tänne heti kun sen aika on.


Pyöräilyaiheisia kursseja on tulossa loppuvuodelle useita. Gran Fondo-ryhmä valmistui huhtikuussa ja kädet vapautuvat uusiin hommiin ja uusiin kursseihin. Heti vapun jälkeen, 2.5.2019, on luvassa pyöräilyaiheinen ilta meillä Vantaalla Let`s Go Centerin tiloissa. Illan aihe on "Lähtörampilta Pyöräilykauteen." Hyvin polttava aihe näin pyöräilykauden käynnistyessä kun kaikilla tuntuu olevan into piukeena ja virtaa pyöräillä pitkän talven jälkeen. Moni meistä varmasti tietää kokemuksesta, että kun ollaan syksyssä, on innostuksesta, kunnosta ja ehkäpä jopa terveydentilasta enää rippeet jäljellä. Tämä näkyy niin kilpailujen osallistujamäärissä kuin lenkkireiteillä vastaantulevien määrissä. Kauden aikana piirtyvä innostuksen käyrä on kuin konkurssikypsän yrityksen tuloskäyrä: vahvasti laskeva. Pahimmillaan käännytään innostuksesta inhoon ja siinä vaiheessa ollaan jo tilanteessa, josta on vaikea nousta ylös. Mutta miten estää innon lopahdus, loukkaantumiset ja muuta vaivat?

Pyöräilijän kaudessa on erityisiä kohtia ja seikkoja joihin kannattaa kiinnittää huomiota.  Alkuinnostuksen sokaisemana sorrumme helposti ns. aloittelijoiden virheisiin, joita emme välttämättä edes huomioi ennen kuin on liian myöhäistä. Ensimmäinen lämmin kevätpäivä ja uusi pyörä alla = todellinen ansa ja koetinkivi kauden jatkuvuuden kannalta.

Merkitse kalenteriin 2.5.2019 ja paikkana Let`s Go Center Vantaalla. Tule kuulemaan miten pysyt vireänä koko kauden ajan ja vältät sairastumiset ja loukkaantumiset. Lähtörampilta Pyöräilykauteen - näin jaksat maaliin asti koko kauden ajan. Illan liput ovat myynnissä alla olevasta linkistä.

Aurinkoista pyöräilykauden avausta!

Sari