Valmennus

Tervetuloa valmennukseen!

Teen valmennuksia sekä harrastajille että kilpaurheilijoille. Ole rohkeasti yhteydessä, laadin kaikki valmennusratkaisut yksilöllisesti jokaiselle valmennettavalle.

Valmennukset vähintään 12 kk sopimuksella.


Valmennusfilosofiani voi kiteyttää seuraaviin pääkohtiin:

Ilo tekemisessä

Harjoittelun tulee olla hauskaa, tai ainakin mukavaa tai vähintään miellyttävää ja vapaaehtoista tekemistä. Kilpaileminen on vain murto-osa koko hommasta, joten harjoittelun riemu tulee olla lähtökohta numero 1.

Mittaristo

Motivaatio näkyy urheilijassa haluna treenata. Jotta motivaatiota voidaan pitää yllä, tarvitaan mittaristo jolla kehitystä seurataan, suunnitelma mitä, miten ja miksi harjoituksia tehdään.

Verkostoituminen

Sekä valmentajan että urheilijan on hyvä verkostoitua. Valmentaja ei voi osata eikä tietää kaikkea ja kollegoiden konsultoiminen on välillä suotavaa ja tervettä. Urheilijan oman uran kannalta vahva verkostoituminen on hyvästä myös senkin takia, että pystytään peilaamaan omaa tekemistä muiden tekemiseen ja myös vahvistaa motivaatiota "oikeasta suunnasta".

Laaja-alainen osaaminen

Lajiharjoitukset ovat tärkeitä ja hyvä lajitietämys on kultaa. On kuitenkin hyvä osata käyttää eri lajien harjoitusvälineistöä omassa lajissa ja ymmärtää harjoittelua laaja-alaisesti. Laaja-alaiseen osaamiseen kuuluu myös kyky ymmärtää muun elämän ja arjen vaikutus harjoitteluun ja päin vastoin.

Tunnollinen kokonaisuus

Tunnollisuus tuo tulosta. Valmentautuminen ei ole orjallista työtä vaan säännöllistä elämänrytmiä. Yksittäisen harjoituksen pois jättäminen ei riko kokonaisuutta, kokonaisuus itsessään ratkaisee.


Arvopohja

Valmennuksen arvopohja

Arvopohjana valmennuksellani on

  • 1. Ilo tekemisessä ja sitä kautta onnistumisen riemu
  • 2. Kunnioitus. Molemminpuolinen kunnioitus. Valmentajana kunnioitan urheilijan näkemyksiä, mielipiteitä ja myös ympäröivää muuta elämää.
  • 3. Vapaus valita. Harjoittelun pitää olla monipuolista. Urheilijalla täytyy olla vapaus valita päivärytmi.
  • 4. Laatu. Laadukas ja ammattitaitoinen valmennus tuo varmuutta tekemiseen. Lajin huipun keskiössä työskentelevä valmentaja osaa antaa tuoreimmat tiedot jokaisen valmennettavan käyttöön.